Bronz bir tene sahip olmayı herkes ister. Ancak güneşin ultraviyole ışınlarına uzun süreli maruz kalmak; güneş yanıkları, deri kanseri ve derinin çabuk yaşlanması gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabilir. Daha çok güneşe maruz kalan yüz, göğüs ve kollarda; kırışıklıklar, çiller, güneş lekeleri, bacak ve kollarda ufak beyaz lekeler, deride kuruluk, tahriş ve kılcal damarlarda çatlama gibi değişiklikler meydana gelebilir. Aynı zamanda ultraviyole radyasyon, deri yaşlanmasının yanında cilt kanserlerine de sebep olabilir.
Çocukların cildi daha da hassastır
Çocukların cildi yetişkinlere oranla daha hassastır. Bu nedenle özellikle açık tenli, sarışın, çilli ve benli çocuklar güneşe karşı dikkatli olmak zorundadır. Bu çocuklar yazın çok kısa süreli bile güneşe çıkacak olsalar, koruyucu kremler kullanmalıdır.
Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için;
- Güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde güneşe çıkılmamalıdır.
- Cildin yanı sıra gözler de güneşin zararlı ışınlarından korunmalıdır. Göz sağlığı için özellikle güneşli havalarda güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
- Güneş koruyucu kremleri güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce sürülmeli ve 3-4 saatte bir tekrarlanmalıdır.
- Özellikle çocukluklarda güneş yanıklarına sıklıkla rastlanır. Bu nedenle çocuklar için üretilmiş yüksek koruma güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
- Koyu renk giysiler yerine açık renkli güneş ışınlarını daha az çeken kıyafetler tercih edilmelidir.
- Unutulmamalıdır ki güneş ışınları cilt için son derece zararlıdır. Bu nedenle güneşlenmek için özel bir çaba harcanmamalı, sahil kenarında şemsiyenin altında olunmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.