“Tavukla Yaratıcı Tarifler” isimli yarışmanın kazananları büyük ödüllerin sahibi olacak. Yarışma, 24 Ağustos tarihinde Tavuk ve Sağlık Facebook sayfası üzerinden katılım alacak
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun Facebook üzerinden başlattığı yeni dijital yemek yarışmasıyla tüm katılımcılar, hem çok keyifli ve bilgilendirici bir deneyim yaşıyor hem de büyük para ödüllerinin sahibi oluyor. Genç, yaşlı, amatör, profesyonel yemek meraklısı herkese kapılarını açan yarışma, beceri ve yaratıcılıkların sergilendiği bir lezzet şöleni olma hedefiyle organize ediliyor. “Tavuk etiyle en yaratıcı tarifi ben yaparım” diyenleri arayan yarışma, tüm Türkiye’den katılımcılarını bekliyor.
Başvuru yapmak çok kolay
Başvuru, www.facebook.com/
Yarışma jürisi ve ödüller
Ön jüri üyeliğini Yemek Bloggerı Nilay Tulum ve Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’in üstlendiği yarışmada jüri koltuğunu ise BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, BESD-BİR Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Görener, Danışman Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Yemek Bloggerı Nilay Tulum, Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Diyetisyen Güneş Aksüs dolduruyor. Yarışmanın final etkinliğinde jüri üyeleri tarafından birinci seçilecek katılımcıya 7.500 TL, ikinciye 5.000 TL ve üçüncüye 2.500 TL para ödülü verilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada “Tavuk ile Yaratıcı Tarifler” hazırlayacak olan katılımcılar, tarifleri malzeme ve görsellerle de destekleyerek siteye yerleştirirken, yarışma finalinde de bir saat içerisinde siteye yerleştirdikleri tarifleri yapmakla yükümlü olacaklar. Ayrıca yarışmaya katılım gösteren tüm katılımcılara yarışmaya özel tasarlanan mutfak önlüğü hediye edilecek.
Ayrıntılı Bilgi için: Nihan Üngör - 0 536 912 99 70 /nihan.ungor@desibelajans.com
BESD-BİR Hakkında:
Beyaz et tüzel temsilcisi durumunda bulunan BESD-BİR, sektörün sorunlarına sahip çıkmak amacıyla 1992 yılının son günlerinde "Damızlık Tavukçuluk Derneği’ olarak kurulmuş 1994 yılında beyaz et sanayicilerinin de katılımı ile “Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği" (BESD-BİR) adını alarak geniş tabanlı yeni bir oluşum haline gelmiştir. Birlik, bugün Türkiye'nin toplam kanatlı eti, kuluçkalık yumurta ve civciv üretiminin yaklaşık %91’ini karşılamakta ve kanatlı sektörünü en üst düzeyde temsil etmektedir. Derneğin amacı kanatlı eti sanayinin gelişmesi, işletmelere katkı sağlayacak değerler yaratılması, sektörün en doğru şekilde temsili ve kamu-sanayi ilişkilerinde gerekli iletişimin sağlanması için çalışmalar yapmaktır. BESD-BİR'e kayıtlı 30 üye firma bulunmaktadır.BESD-BİR sektörün gelişimi için ilgili tüm paydaşları ile birlikte çalışmaktadır. Dernek, Tarım Şuralarına katılır, Kalkınma Planı hazırlığı çalışmalarında Özel İhtisas Komisyonlarında görev alır, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın özellikle Et ve Et Ürünleri İhtisas Alt Komisyonu olmak üzere birçok çalışmalarında yer alır. Bunların dışında, sektörle ilgili olarak kamu kurumlarınca yapılan kanun, kararname ve yönetmelik hazırlık çalışmalarında BESD-BİR, tek temsilcisi sıfatıyla kanatlı eti sektörü adına görüş bildirmekte, söz konusu çalışmalara yaptığı katkılarla pratiğe uygun bir mevzuatın çıkarılmasına çaba sarf etmektedir.
STBP Hakkında:
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu, ülkemizde üretilen tavuk etinin %85’ini gerçekleştiren, kanatlı sektörünün önde gelen firmaları tarafından tüketicileri, medyayı ve kamuoyunu sağlıklı tavuk eti tüketimi konusunda bilinçlendirmek, sağlıklı beslenme açısından tavuk etinin önemini vurgulamak ve gündeme taşımak, sektörle ilgili bilimsel temeli olmayan iddialardan dolayı kamuoyunda oluşan yanlış algıların düzeltilmesi, bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi hedefi ile uzman kişilerin tüketicilere doğru ve güvenilir bilgi aktarmasını sağlamak ve gıda güvenliği alanındaki uluslararası sistemleri ve yüksek üretim standartlarını, faaliyet gösteren diğer sektör kuruluşlarında yaygınlaştırmak amacıyla 2005 yılında kurulmuştur. Amacı, gelişmiş entegrasyon modeli ile Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan tavukçuluk sektörünün, tüketiciyi bilinçlendirerek bireylerin sağlıklı ve dengeli beslenme hakkını korumaktır. Nihai hedefi ise; toplumu, beslenmede önemli rolü olan bu değerli protein kaynağı ile buluşturarak beyin gücü yerinde, sağlıklı, başarılı ve mutlu nesiller yetişmesine katkı sağlamaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.